Хор "Свети Сава" у Лондону

Црквени хор "Свети сава" је основан давне 1952. године на иницијативу протинице Марије Роздјанко, која је хор водила све до 1968. године. Кратко време по њеном одласку хором је дириговао г. Ђорђе Нешић, а од његовог пресељења из Лондона хором је до 1983. дириговала г-ђа Милица Јовић. Од те године, па све до 2006. хор је водила г-ђа Александра Саша Смиљанић. Њена породица је како тада, тако и данас остала стуб хора. Хорску палицу је од Александре преузела дип. диригент Братислава Барац-Ђукић, која је остала на тој дужности до 2012. Она је својим радом и стручношћу за кратко време обогатила хорско појање и снимила наш први музички диск. Хор од 2012. године води Зорка Максимовић.

За преко 60 година постојања хор је опстао без обзира на све промене. Смењивали су се певачи и хоровође, али циљ хора је увек остао исти, да певањем на светим Литургијама, припомажући свештенству, заједно са верним народом слави Господа Бога нашега.

crkveni-hor-sveti-sava-london

Данас хор броји око 20 чланова и пева на недељним св. Литургијама, венчањима, опелима и свечаностима. Редовне пробе се одржавају понедељком у 19 сати у просторијама наше цркве (89 Lancaster Road, London, W11 1QQ). Волели бисмо да нам се придруже нови музичко надарени чланови, поготово мушки гласови. За све информације се обратите Зорки после недељне Свете Литургије или на следећу адресу choir@spclondon.org.

 

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood