Помен - 4. март 2017. у подне

Коло Српских Сестара "Косовка девојка" организује помен женама у страним мисијама у Србији током Првог светског рата, које су се жртвовале и ризиковале своје животе у Србији и на другим ратиштима. Неке од њих су наставиле да подржавају Србе и после завршетка Великог рата, нарочито Лејди Паџет (Lady Paget). Како се 2017. године навршава стогодишњица од смрти др. Елси Инглис (Dr Elsie Inglis), овај догађај ће бити нарочито посвећен њеном животу.

Гост: Алан Каминг (Alan Cumming), Scottish Women's Hospital website

Недеља 4. март 2017 у подне
Српска Православна Црква
Дом Владике Николаја
89 Lancaster Road, London, W11 1QQ
Додатна обавештења: 020 7727 8367 (црквена канцеларија) или електронска пошта: crkva@spclondon.org

Коло српских сестара "Косовка девојка"

На Велику Госпојину 1903. године група жена се састала у Београду да оснује женско, хумано, културно друштво. Тада је састављен и правилник за ово друштво, чији је задатак био да пружа што већу помоћ пострадалом српском живљу у старој Србији и Македонији, а после, кад друштво ојача, да се окрене и на другу страну где год има поробљеног српског народа. Бранислав Нушић, познати српски писац, је предложио да се ова организација зове Коло Српских Сестара. Главни оснивачи Кола биле су Надежда Петровић, Делфа Иванић и Савка Суботић. Савка Суботић је била и прва председница Кола. Покровитељ Кола је касније била и Краљица Мајка, Марија.

Продаја колача - 25. септембар 2016.

Коло Српских Сестара "Косовка Девојка" продаје домаће колаче и друге слатке и слане посластице. Придружите се хуманитарној акцији и уживајте у производима наших вредних жена. Будите и ви, с вашим колачима, део ове акције. Велика сала Дома Епископа Николаја, недеља 25. септембра 2016. од 11.30 часова. За све информације обратите нам сe лично или нам пишите на: kss@spclondon.org.

Прослава Српске Нове године

Коло Српских Сестара „Косовка Девојка" је и ове године, у Великој сали Дома Епископа Николаја, 13. јануара, након Вечерње службе у цркви Светог Саве, организовало дочек Српске Нове Године.

Наши гости били су и племенити ватрогасци јужног Велса, из екипе "Blazing to Serbia", велики пријатељи нашег народа, који 10 година несебичним донацијама у ватрогасним возилима и специјалистичкој ватрогасној опреми помажу ватрогасце и најугроженије грађане Србије. У нашој српској заједници у Уједињеном Краљевству се мало знало о њима, па је ова посета уприличена како бисмо их представили и упознали нашу заједницу са витезовима златна срца, који су годинама уз наш народ.

Продаја колача - 6. новембар 2016.

Коло Српских Сестара "Косовка Девојка" продаје домаће колаче и друге слатке и слане посластице. Придружите се хуманитарној акцији и уживајте у производима наших вредних жена. Будите и ви, с вашим колачима, део ове акције. Велика сала Дома Епископа Николаја, недеља 6. новембар 2016. од 11.30 часова. За све информације обратите нам сe лично или нам пишите на: kss@spclondon.org

Продаја колача - 10. јул 2016.

Коло Српских Сестара "Косовка Девојка" продаје домаће колаче и друге слатке и слане посластице. Придружите се хуманитарној акцији и уживајте у производима наших вредних жена. Будите и ви, с вашим колачима, део ове акције. Велика сала Дома Епископа Николаја, недеља 10. јула 2016. од 11.30 часова. За све информације обратите нам сe лично или нам пишите на: kss@spclondon.org.

kolaci-5

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood