Прослава Српске Нове године

Коло Српских Сестара „Косовка Девојка" је и ове године, у Великој сали Дома Епископа Николаја, 13. јануара, након Вечерње службе у цркви Светог Саве, организовало дочек Српске Нове Године.

Наши гости били су и племенити ватрогасци јужног Велса, из екипе "Blazing to Serbia", велики пријатељи нашег народа, који 10 година несебичним донацијама у ватрогасним возилима и специјалистичкој ватрогасној опреми помажу ватрогасце и најугроженије грађане Србије. У нашој српској заједници у Уједињеном Краљевству се мало знало о њима, па је ова посета уприличена како бисмо их представили и упознали нашу заједницу са витезовима златна срца, који су годинама уз наш народ.

Овај тим не би био оно што је данас да није било г-дина Стива Логана, оснивача и идејног творца, овог „покрета", његове несебичности, хуманости, одрицања и безграничног ентузијазма. Г-дин Стив Логан је за своје заслуге, и посебно у његовим хуманитарним мисијама у Србији, одликован од стране Њеног Краљевског Височанства Краљице Елизабете II орденом MBE (Member of the Order of the British Empire) у јануару прошле године.

Стива и његов тим примили су у просторијама Дома Епископа Николаја , уз Предсједника Црквене општине г-дина Марка Гашића, протосинђела о. Стефана Поњарца, и Његова Екселенција Амбасадор Босне и Херцеговине г-дин Бранко Нешковић, пуковник Саша Перовић, војни аташе Амбасаде Републике Србије у Лондону, предсједница Кола Српских Сестара г-ђа Мирјана Живановић и секретар Кола г-ђа Љубинка Рајић, који су се захвалили гостима из тима "Blazing to Serbia" на њиховој неизмерној хуманој инспиративности, као и на свему што су до сада учинили и још увек чине за Србију.

Дочек је протекао у угодној и веселој атмосфери уз разноврсну трпезу, звуке народне музике и богату томболу. Српска Нова година је празник наше обичајне традиције, радости и сусрета међу људима, благодарности Богу за сва добра. Дочек Нове Године традиционално већ деценијама организује Коло Српских Сестара и овим догађајем се помаже њихов рад на помоћи најугроженим појединцима и породицама као и на другим пољима хуманитарног деловања.

У поноћ, честитајући једни другима пожелели смо да све наше молитве и снови за добро наших породица, цркве и народа буду остварене у Новој 2017. години. Амин, Боже дај!

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood