Упис у школску 2017/18. годину

УПИС НОВИХ УЧЕНИКА

Упис нових ученика у Црквену недељну школу „Свети Сава“ обавиће се 18. и 25. јуна 2016.године од 12.00 до 13.00 часова у просторијама Школе (на спрату изнад велике сале). Школа уписује све заинтересоване ученике који напуне 5 година до 1. септембра 2017. Школска година почиње 10. септембра 2017. године у 10.00 часова заједничким окупљањем свих ученика у великој сали.

Детаљније информације о упису се могу добити упитом на електронску пошту Црквене недељне школе: skolaspclondon@gmail.com.


УПИС САДАШЊИХ УЧЕНИКА

Упис садашњих ученика Црквене недељне школе обавиће се 18. и 25. јуна 2016.године од 12.00 до 13.00 часова у просторијама Школе (на спрату изнад велике сале)

Молимо све родитеље да заврше упис у јуну 2017.године због боље организације наставе у новој школској години која почиње 10. септембра 2017. године у 10.00 часова заједничким окупљањем свих ученика обе смене у великој сали.

 

Црквена недељна школа "Свети Сава"

УКОРЕЊЕНИ У ПРОШЛОСТИ  - УСМЕРЕНИ КА БУДУЋНОСТИ

ПРОШЛОСТ

Пре више од пола века свештеници и родитељи су основали недељну школу при храму Светога Саве у Лондону. Генерације рођене у Енглеској, стасавале су учећи српски језик и ћирилично писмо, читајући дела српских писаца и усвајајући православни катихизис, обичаје и дух традиције  српског народа, историју и српске народне игре.

У мају 1962. године, одлуком црквене управе, а са благословом тадашњег пароха проте Милоја Николића, три учитеља на челу са Драгомиром Петровићем, започињу рад школе која је 2012. године прославила јубилеј 50. година рада.

Екскурзија ученика Црквене недељне школе Свети Сава

Ученици најстаријег разреда Црквене недељне школе у пратњи два учитеља и три родитеља посетилу су Београд у периоду од 26. до 31. октобра ове године.

Ово путовање је имало образовно-информативни карактер. План екскурзије је био усклађен са садржајима из предмета српског језика и књижевности, верске наставе, националне и културне историје. Циљ је био да ученици виде оно о чему су учили током свог школовања, као и да се упознају са верским и културно-историјским знаменитостима српске престонице.

Књижевно вече посвећено Петру II Петровићу Његошу ”ВЛАДИКА, ПЕСНИК И ВЛАДАР"

Књижевно вече „ Владика, песник и владар" посвећено Петру II Петровићу Његошу одржано је у Дому владике Николаја у Лондону у организацији Црквене недељне школе „Свети Сава" у петак, 18. септембра 2015. године. 

О животу и песништву Петра II Петровића Његоша у контексту историјских, политичких и књижевних прилика 19. века говорио је проф. др. Мило Ломпар, редовни професор Филолошког факултета Универзитета у Београду на Катедри за српску књижевност 18 и 19. века и српску културну историју, који је и аутор књиге о Његошевом песништву.

 

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood