Управник Српског Клуба

Поштовани и драги парохијани,

Желимо да Вас обавестимо да је завршена процедура избора Управника Српског клуба у Дому епископа Николаја код цркве Светог саве у Лондону и са задовљством саопштавамо да је изабран господин Филип Јовановић.

Филип Јовановић рођен је 1987. год. у Смедереву. Професор је енглеског језика, диплому и мастер студије завршио на Филолошком факултетеу у Београду. Филип је такође дипломирао високу школу за хотелијерство и туризам такође у Београду. Прошле године је стигао у Лондон и познат нам је као практичан верник који је редован на црквеним богослужењима. Верујемо да ће господин Јовановић са пуно воље приступити вођењу клуба и организацији културно-забавног живота у Дому владике Николаја. Исказао је своју добру вољу и спремност да ради на корист наше заједнице свих верника и посетилаца Српског клуба, посебно водећи рачуна о младима и њиховим родитељима али и оним најстаријим члановима наше парохије.

Упис у школу фолклора

Упис у школу фолклора биће одржан у недељу 10. септембра 2017. године од 12:00 до 15:00 часова у сали Владике Николаја. Сва деца од 7 година па навише су добродошла. Пробе почињу у недељу 17. септембра 2017.

Обавештење о Карневалу

Обавештавамо све наше вернике да као и ранијих година на дан Нотинг Хил Карневала у суботу 26. августа,  у недељу 27. августа и понедељак 28. августа 2017. неће бити служена Света Литургија у нашем храму Светог Саве у Лондону.

Обавештавамо вас да је о. Петар Баулк и ове године љубазно позвао на Крсну славу у понедељак 28. августа у Руску заграничну цркву Успења Пресвете Богородице на адреси 57 Harvard Road у Чизику. Свету Литургију служиће владика Иринеј из Сакрамента у Калифорнији са бројним свештенством. Љубазни домаћин је позвао после Свете Литургије наше вернике и за заједничку трпезу љубави. Препоручујемо  да љубазним и честитим домаћинима и ви понесете неки мали симболичан поклон како је обичај за наше храмовне и породичне славе.

Управа парохије

Концерт сестринства манастира Св Елизабете из Белорусије - 24. септембар у 12 часова

У недељу 24. септембра 2017. у 12 часова, после Св. Литургије, хор манастира Св. Елизабете из Минска (Белорусија) ће одржати концерт духовне музике у цркви Светог Саве у Лондону. Хор монахиња манастира Св. Елизабете, који је добитник неколико награда на међународним недметањима, током септембра обилази Немачку и Велику Британију где ће одржати серију добротворних концерата. Сестре воде бригу о пацијентима у болницама и у клиници за туберкулозу, као и о деци у сиротиштима. Манастир такође води два рехабилитациона центра где је пружено уточиште бескућницима, бившим затвореницима, зависницима од алкохола и дроге, и покушава да их врати у нормалан живот. Улаз је слободан а сав добровољни приход је намењен горе поменутим добротворним активностима манастира. 

Помозимо младој мами да се врати својој беби

Добили смо пре неколико дана молбу за помоћ и ми Вас искрено молимо да помогнете ХИТНО хуманитарну акцију:

"ПОМОЗИМО МЛАДОЈ МАМИ ДА СЕ ВРАТИ СВОЈОЈ БЕБИ"

Хитно је потребно обезбедити смештај за болесну Миљану Ристић из Ниша и њеног осмомесечног сина Вукашина. Миљана треба да се лечи од леукемије у Хамерсмит Хоспитал и лечење (трансплатација коштане сржи) би трајало вероватно неколико месеци, а смештај је потребан што пре тј. ХИТНО!

Молимо све наше парохијане добре воље у општини Хамерсмит и Фулам тј. оне који су ближе самој болници да понуде смештај барем за први месец август-септембар 2017.

Више информација о помоћи Миљани молимо да прочитате у писму у додатку.

Молимо вас да будете у вези са Вашим надлежним свештеницима или црквеном канцеларијом путем телефона или електронске поште.

Нека Господ награди вашу доброту и дарује Вам живот изобилни! 

УПРАВА ПАРОХИЈЕ И ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ

Конкурс за Орозовић фонд

Српска Православна Црква Светог Саве расписује Конкурс за Орозовић Фонд које се додјељује за једно дете а овогодишњи фонд износи £ 2,154.10.
 
Услови конкурса су да је дете:

•    слабијег имовинског стања и
•    парохијан цркве Св Сава у Лондону

Молимо вас и позивамо родитеље или старатеље да пријаву на конкурс  доставе  у црквену канцеларију писмено или у електронској форми - електронском поштом на адресу  crkva@spclondon.org  најкасније до 25. августа 2017. На основу ваших пријава надлежни парох ће написати своје мишљење а одлуку ком детету ће бити додељена новчана помоћ ће донети повереници цркве Светог Саве, како је и предвиђено тестаментом покојног Љубомира Орозовића.

Управа црквене општине  лондонске и повереници цркве Светог Саве                                 

У Лондону  26. јула, 2017.

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood