Прослављена слава парохије Свети Василије Острошки на Стратфорду у Источном Лондону

У љубави и у братској слози, православни Срби, Руси, Македонци, Грузини Лондона и Енглеске прославили су Светог Василија Острошког у истоименој  парохији на Стратфору у Источном Лондону, у најмлађој парохији Српске Православне Цркве у Великој Британији.

Побожност и необичан мир, без буке британске метрополе, пратило је празновање Светог Василија Острошког у Источном Лондуну. Народ је долазио побожно и мирно. Очигледно да је поштовање према Светом Василију Острошком велико и да сви забораве проблеме своје свакодневице кад долазе у Свети храм, целивају свечеву икону  и поклаљају се његовом појасу.
Свету Литургију предводио је протосинђел Стефан (Поњарац) а саслуживали су протојереји ставрофори Горан Спајић, Милун Костић, Радомир Аћимовић,  Радмило Стокић, архимандрит Доротеј из Грузијске православне црквеи  ђакон Александар Симеонов из Охридске архиескопије.

Благослов Божји и угодника његовог Василија Острошког сишао је на вернике  ове парохије предвођеним домаћином славе Драганом Чимбуром али и бројне госте из других крајева Лондона и Енглеске. Навешћемо само неке, господин Марко Гашић председник СПЦО Светог Саве из Лондона, госпођа Љиљана Дробац председница СПЦО Лестерско-дарбијске, госпођа Вера Торбица председница Четничког Кола српских сестара за Велику Британију, госпођа Марјана Живановић председница Кола српских сестара ''Косовка Девојка'' при цркви Светог Саве у Лондону, Пречасни Џереми Фостер (Revd. Jeremy Foster) свештеник Енглеске цркве Светог Павла на Стратфорду и многи други који су увеличали  славље наше парохијске славе.

Посебну захвалност дугујемо на духовно - музичком програму члановима хора Светог Саве из Лондона на челу са сестром Зорком Максимовић, сестри Олги Поциене чланици хора Светог Серафима Саровског при парохији Св. Василија Острошког у Источном Лондону и члановима хора Грузијске православе цркве из Лондона. 

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood

Донације

paypal-donate

Уколико желите да извршите уплату директно на рачун СПЦ, молимо вас идите на страницу УПЛАТЕ НА РАЧУН.

Контакт

Адреса Цркве Светог Саве:
89 Lancaster Road
London
W11 1QQ
Телефон: 020 7727 8367
E-mail: crkva@spclondon.org