Помозимо младој мами да се врати својој беби

Добили смо пре неколико дана молбу за помоћ и ми Вас искрено молимо да помогнете ХИТНО хуманитарну акцију:

"ПОМОЗИМО МЛАДОЈ МАМИ ДА СЕ ВРАТИ СВОЈОЈ БЕБИ"

Хитно је потребно обезбедити смештај за болесну Миљану Ристић из Ниша и њеног осмомесечног сина Вукашина. Миљана треба да се лечи од леукемије у Хамерсмит Хоспитал и лечење (трансплатација коштане сржи) би трајало вероватно неколико месеци, а смештај је потребан што пре тј. ХИТНО!

Молимо све наше парохијане добре воље у општини Хамерсмит и Фулам тј. оне који су ближе самој болници да понуде смештај барем за први месец август-септембар 2017.

Више информација о помоћи Миљани молимо да прочитате у писму у додатку.

Молимо вас да будете у вези са Вашим надлежним свештеницима или црквеном канцеларијом путем телефона или електронске поште.

Нека Господ награди вашу доброту и дарује Вам живот изобилни! 

УПРАВА ПАРОХИЈЕ И ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ

 

Draga braćo i sestre,

Obraćam Vam se sa molbom za pomoć 31-godisnjoj porodilji Miljani Ristić Stanković kojoj je u 4. mesecu po porodjaju dijagnostikovana agresivna akutna mijeloblastna leukemija tipa M1. Beba Vukašin sada ima 8 meseci i bio je dugo potpuno odvojen od majke. Miljana je upravo završila 3.ciklus agresivne hemioterapije na Klinici za hematologiju Kliničkog centra u Nišu, ali njen život zavisi od transplantacije koštane srži koja se uskoro planira kod prof. Eduarda Olavarria-e u Hammersmith hospital pri Imperial College-u u Londonu. Genetski i molekularni profil Miljanine bolesti je takav da svega nekoliko klinika u svetu bi moglo pomoći. Testiranjem je takođe utvrđeno da među srodnicima nema kompatibilnog donora. Sama transplantacija kosta £250,000, uplaćen je depozit od £100,000 a ostatak mora biti uplaćen do odlaska. Iz predračuna koji je bolnica poslala jasno je da predstoje enormni troskovi koji će premašiti £300,000! U cilju prikupljanja velike količine novca za transplantaciju i posttransplantaciono lečenje, putem drustvenih mreza, pokrenut je niz akcija o kojima možete videti na linku ispod teksta (Facebook stranica i youcaring.com).

Veliki problem predstavlja i procedura dobijanja vize. U tom delu, glavni problem je smeštaj blizu bolnice. Neophodna nam je pomoć u pronalaženju smeštaja blizu Hammersmith hospital-a a da troškovi rentiranja nisu visoki. Ukoliko Crkva ili neko od parohijana sa smeštajem može pomoći, morali bismo to znati sto pre! Neophodna je Potvrda o smestaju, pri crkvi ili lokalnom stanovništvu. Mi nismo u mogućnosti da platimo tromesečnu rentu unapred, kako traže u Ambasadi, ali bi email sa "humanitarnom ponudom smestaja" bio od pomoći, a troškove rentiranja bismo platili po dolasku. Ljudi iz Engleske nude smeštaj, ali uglavnom u mestima koja su čak van Londona.

I najmanja pomoć Miljani znači mnogo! Verujem da humanost i ljudskost braće i sestara u dijaspori nece ostati neosetljivi na borbu kroz koju prolazi Miljana a i njena beba, te da će se naći načina za pomoć. Moto naše grupe je: "Pomozimo mladoj mami da se vrati svojoj bebi!"

Ova akcija pokrenuta je uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog, gospodina Irineja.

Dinarski račun: 160-469670-88

Devizni račun : 00-540-0002122.1

IBAN: RS35160005400002122166

HVALA VAM OD SRCA!

Srdačan pozdrav iz Niša.
Dr Jelena Nikolić

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood