Речи добродошлице

Добродошли на нови веб сајт Српске православне црквене општине у Лондону и цркве Светог Саве. Овај простор је намењен пре свих парохијанима и верницима наше  Православне цркве у Лондону и Енглеској с којима желимо овим путем бити у сталној духовној вези која ће нам бити на радост и спасење. У ужурбаном, савременом свету, а посебно у Лондону који је симбол модерне цивилизације, човек је под великим притиском свакодневних пролазних обавеза изложен опасности да заборави на суштинска питања живота која нам се једино откривају животом у Христу Господу и Цркви Његовој.

Свети СаваЖелимо да наш веб сајт буде позив и вапај бројним православцима у Лондону да дођу на Свету Литургију као трпезу коју нам је Господ оставио да на њој задовољимо своју духовну глад и жеђ за небеским и непролазним стварима које у „људски ум не могу стати“. То је оно „нешто“ за чиме ми сви на земљи трагамо, и за чиме и моја и твоја душа вапи драги читаоче. То што је чудесно и „није од овога света“ нуди нам се на Светој Литургији, да већ овде на земљи окушамо небеску храну.

Трудићемо се да путем ове странице пружимо све информације парохијанима у погледу  распореда служби, о времену одржавања многобројних предавања, изложби, концерата, представљања нових књига, као и о разним добротворним акцијама. На нашим страницама сазнаћете све о активностима и плановима Недељне школе, Фолклора „Растко“, Кола српских сестара „Косовка девојка“ и о Црквеном хору, организацијама које стварају под окриљем наше Црквене општине као и позив да нам се у раду придружите.

Што је такође важно, путем веб сајта можете нам упутити молбе, предлоге, сугестије и наравно добронамјерне критике које су у служби наше заједничке жеље и потребе да будемо што ближе једни другима у нашим животима и заједно у Цркви Христовој. Такође ћете бити у прилици да преко веб сајта уплатите новчану помоћ цркви или за разне добротворне акције које организујемо.

ЦркваВерујемо да смо успели да направимо довољно садржајан и информативан сајт који ће послужити и многим путницима веб пространстава који ће се зауставити само на кратко, да одморе уз неку духовну поруку или преузму важну информацију. Настојаћемо да се објављује двојезично како би и многи у Лондону и Енглеској  који се интересују за православље и нашу културу пронашли довољно ваљаних текстова који би их могли заинересовати и водити у даље истраживање и познанство. Отворени смо према свим људима који се желе сусрести са нама посебно онима који трагају за Смислом-Христом Господом. Имамо у виду и многе туристе, спортисте или пословне људе с наших простора који посећују Лондон и желе нас пронаћи, доћи на молитву или тек разменити коју братску реч и мисао.

Сви сте добро дошли на наш сајт и под сводове цркве Св. Саве у Лондону, као код јеванђелског домаћина код кога плату примају и они који дођоше у последњи час. А наша је плата живот у Христу и радост у Духу Светоме, како би постали на земљи и остали у вечности деца Оца Небеског. 

Velika sala baner

Изнајмљивање сале

spc-london-baner-vesti

Вести и најаве

Brookwood-banner

Brookwood